Работниците в ЕМКО отново протестират 29.09 | 09:14

Държавата действа целенасочено и репресивно срещу нас, казват те

От iNews.bg

Протестен митинг ще проведат работниците и служителите на "ЕМКО" ООД - Обособено производство – площадки Трявна и Белица. В декларация до медиите те заявяват, че "в продължение на няколко месеца, ние, работниците и служителите на "ЕМКО" ООД, сме принудени да протестираме срещу целенасочените и репресивни действия на държавни органи срещу нас. Подложени сме на тенденциозни и нескончаеми проверки, целящи нашето унищожение. Считаме, че е абсолютно невъзможно всички проверяващи институции в българската държава "случайно" да решат да ни проверят едновременно".

Работниците заявяват, че са убедени, че действията срещу тях са организирани на високо държавно ниво и целят тяхното унищожение като икономически субект, конфискуването и разпродаването на продукцията, предаде БГНЕС. "Категорично сме сигурни, че обещаното връщане на нашия лиценз няма да се състои на 6 октомври. Наредено е ежедневно да ни бъдат изпращани нови проверяващи, които да ни квалифицират като нарушители", се казва още в декларацията.

Затова работниците и служителите на ЕМКО" ООД - Обособено производство – площадки гр. Трявна и с. Белица, обявяват протеста си днес от 12:00 до 13:00 ч. в Трявна, Площад пред читалище "Пенчо Славейков 1871 г.". Протестът е срещу целенасочените и репресивни действия на държавни органи срещу "ЕМКО" ООД; срещу незаконосъобразното отнемане и непрестанното забавяне възстановяването на външнотърговския лиценз на дружеството и защита на работните места на работниците и служителите на "ЕМКО" ООД.Като организатор се посочва инициативна група на работници и служители на "ЕМКО" ООД – Обособено производство – Трявна.

Водещи

Най-четени