Радан Кънев: Екатерина Захариева е доказателството, че ГЕРБ няма кандидат за правосъден министър 16.12 | 12:45

„Обикновено досега в служебните кабинети Захариева заемаше позиция, за която не е намерен друг кандидат“

От iNews.bg

Екатерина Захариева не е човек с някаква лична отдаденост или традиция в сферата на реформата на правосъдието. Това мнение изрази пред медиите в парламента председателят на ДСБ Радан Кънев.

Кънев обясни, че отсъствието на ДСБ от зала по време на гласуването на промените в конституцията са силен политически знак. След като официално бъде представен новият министър на правосъдието Екатерина Захариева, ДСБ ще излязат с позиция.

"Освен това в никакъв случай не говорим за човек с някаква лична отдаденост или традиция в сферата на реформата на правосъдието. Не съм изненадан. Обикновено досега в служебните кабинети Захариева заемаше позиция, за която не е намерен друг кандидат. За мен това е ясен знак, че ГЕРБ и колегите от РБ, които останаха в мнозинството нямат кандидат за правосъден министър.

Отново много лоша новина за перспективите пред реформата”, категоричен бе Кънев. Относно това как ДСБ ще гласуват по евентуален вот на недоверие в областта на здравеопазването, Кънев уточни, че е пределно ясно, че е в областта на здравеопазването няма да подкрепят вот на недоверие.

Подкрепяме политиката, която министър Москов провежда, увери той. От друга страна Радан Кънев посочи, че ако БСП е искала да е градивна част в съдебната реформа е нямало да я направи заложник на Ахмед Доган, Делян Пеевски, ДПС и Сотир Цацаров.

БСП можеше много отдавна да разплете този възел, но те предпочетоха чрез мълчанието си да обслужат спирането на реформата, добави Радан Кънев.


Водещи

Най-четени