Радан Кънев: Протестите няма да върнат ГЕРБ на власт 24.06 | 08:14

ГЕРБ са достигнали тавана си на тези избори, твърди новият лидер на ДСБ

От Елица Елефтерова

Стотици хиляди българи не са гласували на последните избори или пък са гласували за партии, които са останали под 4-процентовата граница. Тези хора са били десните избиратели, които имат нужда от свои представители. Това заяви новият председател на Демократи за силна България Радан Кънев в сутрешния блок на bTV.

"Ако хората можеха да върнат чрез тези протести ГЕРБ на власт, те щяха да управляват", посочи Кънев. Според него, ГЕРБ са достигнали тавана на възможностите си на тези избори. Манипулативно е да се твърди, че протестите ще върнат ГЕРБ на власт. "Няма шанс това да стане", категоричен беше Кънев.

"Аз съм на протестите от първата им минута, но не се опитвам да се правя на водач", заяви Кънев по повод антиправителствените протести. Правителството може да прояви достатъчно инат, но това ще се отрази зле на БСП, смята той и допълни, че в ДПС има силно несъгласие срещу коалицията с "Атака”.

За дясното пространство Кънев смята, че е нужно създаването на единен блок, а не просто на отделна силна партия. Ръководството трябва да бъде от способни лидери. "Крайно некоректно е в момента да лансирам лица", допълни той.

Относно това дали ще продължи линията на Иван Костов в ДСБ, Кънев направи сравнение между партията и "Deep purple". Според него това, което е направило групата велика, е, че след напускането на Ричи Блекмор музикантите не са взели имитатор за негов наследник, а артист със собствен стил. Това, според него, трябва да е водещото и за ДСБ и на него да не се гледа като на продължение на Иван Костов.

Кънев посочи също, че прощалната реч на Командира вчера е разчуствала много партийци. "Хората се поразплакаха и това не беше на шега", каза той.  

Водещи

Най-четени