Радан Кънев отговори на Борисов: По-добре избори, отколкото ГЕРБ, ДПС и АБВ на власт 12.12 | 16:28

Шефът на ДСБ готов да хвърли оставка, ако партията не го подкрепи

От iNews.bg

Ако ДСБ реши да остане на власт и не излезе в опозиция, Радан Кънев ще подаде оставка като председател на партията. Това обяви самият той пред Дарик радио.

"Няма вариант, в който лидерът да е в опозиция, а партията да е на власт. Партията ни ще вземе решение и естествено е, че ако решението на партията е да остане на власт, моето решение ще бъде да отстъпя лидерския пост. До неделя ще е ясно", подчерта Кънев.

"Ако страната ще се управлява от ГЕРБ, ДПС и АБВ без реформи, предсрочни парламентарни избори са по-доброто решение", заяви още съпредседателят на Реформаторския блок.

По думите му решението с кого ще управлява ГЕРБ е личен избор на премиера Бойко Борисов. Залогът дали България ще се управлява от бившата тройна коалиция е много по-голям от единството на Реформаторския блок, посочи още Радан Кънев.

"Блокът е само на две години, тройната коалиция дойде на власт през 2005 година и сякаш да не си е тръгвала. Дали ще си тръгне тази коалиция, дали ще си тръгне ДПС заедно с Първанов под ръка от управлението или пък те ще бъдат на власт, но ще имат истинска опозиция, защото видях парламент, в който няма опозиция - доста странна гледка, това решение е много по-важно от единството на една партийна коалиция", каза той.

Водещи

Най-четени