Радев: Никой не е искал нищо от България във връзка с кризата Русия-Украйна 06.01 | 13:30

Държавният глава отново подчерта, че интеграцията на РСМ зависи от индивидуалното изпълнение на критериите за членство. България продължава да бъде открита за диалог

От iNews.bg

Решаването на кризата в Украйна няма да стане с повече оръжие, а с диалог и повече дипломация. Никой не е искал нищо от България, всякакви спекулации са излишни. Това каза президентът Румен Радев, който участва в ритуала по освещаването на бойните знамена на Богоявление.

Към момента няма нужда от нищо, няма ескалация на тази криза, да отчитаме моментното състояние, призова Радев на въпрос за евентуалното разполагане на военни бази на НАТО.

Държавният глава отново подчерта, че интеграцията на РСМ зависи от индивидуалното изпълнение на критериите за членство. България продължава да бъде открита за диалог, вярвам, че всички обещания, ангажименти, ще бъдат изпълнени, за да се ускори процесът, посочи Радев и приветства намаренията на правителството за активизиране на диалога.

Той е убеден още, че конституционните гаранции за правата на българите в РСМ, прекратяване на езика на омразата и на процесите на дебългаризация само ще спомогнат да се ускори процесът.

Президентът Румен Радев поздрави военнослужещите и им пожела благоденствие и успехи.

Водещи

Най-четени