Радев: Още утре сутринта ще обявя кога ще връча втория мандат 18.07 | 17:29

Това съобщи той от Лондон, където участва в Четвъртата среща на върха на Европейската политическа общност

От iNews

Президентът Румен Радев ще обяви утре кога ще връчи втория мандат за съставяне на правителство. Това съобщи той от Лондон, където участва в Четвъртата среща на върха на Европейската политическа общност, чийто домакин е премиерът на кралството Киър Стармър. Преди дни от ПП-ДБ поискаха от него тримесечна отсрочка за законодателни реформи, които не срещнаха обаче необходимата подкрепа сред другите парламентарни сили.

"Няма да бавя процеса, ще се съобразя и с усилията на партиите да формират правителство, ако могат. Но няма и да ги лиша да имат активна предизборна кампания, а такава през август няма как да се направи. Затова още утре с връщането си в България ще обявя кога ще връча втория проучвателен мандат", заяви Радев.

Той отказа да каже на кой ще даде третата папка, за да се опита да направи кабинет.

Инсталирането в българската политика на тежкокомпроментирани фигури като г-н Пеевски и възможността да си присвояват правото да се обявяват за евроатлантици, да раздават правосъдие наляво и надясно и да се превръщат в морални стожери показва, че нашата политическа система е тежко заболяла, заяви държавният глава по повод думите на Делен Пеевски, който заяви, че го е "призовал да кацне, а той пак е излетял и е отишъл на прием, вместо да свика КСНС когато държавата гори".
"Начинът да възстановим тежко заболялата политика е, чрез тотална хирургия. Скалпелът за тази хирургия е в ръцете на избирателите, независимо кога ще бъдат изборите", добави Румен Радев.

Той коментира още, че темата за президентска република не е дневен ред за никого и не пожела да каже дали готви свой политически проект. "Отново други партии истеризират този въпрос от страх. Аз изпълнявам задълженията си като президент на България изцяло съобразно с Конституцията", каза президентът.
 
.

Водещи

Най-четени