Радев благодари адвоката на Сергей Антонов за смелостта му 11.05 | 12:41

Джузепе Консоло е у нас да представи книгата си „Атентатът срещу папата. Истинската история“

От iNews.bg

България цени високо Вашата гражданска смелост и проявеното мъжество в онези дни на Студената война, когато опровергаването на т.нар. "българска следа" в атентата срещу папа Йоан Павел II беше идеологически забранено. Това заяви държавният глава Румен Радев, който се срещна днес на "Дондуков" 2 с проф. Джузепе Консоло, адвокат на Сергей Антонов по време на съдебния процес срещу българските граждани, обвинени за съучастничество в подготовката на атентата срещу папа  Йоан Павел II

Джузепе Консоло е професор по конституционно право в Университета "Гуидо Карли" в Рим и е на посещение в България за премиерата на книгата си "Атентатът срещу папата. Истинската история".

"Благодаря Ви от името на целия български народ. Времето отминава, но този случай винаги ще се помни в България. Не става въпрос само за противопоставянето от времето на Студената война, но тогава беше заплашена честта на един малък, но достоен народ," подчерта държавният глава.

"Приемам тази среща с българския президент като знак за решимостта на българския народ да заличи онова, което макар и малцина вече, наричат "българска следа" в атентата срещу папата", заяви Джузепе Консоло. Книгата на Джузепе Консоло ще бъде представена днес в София, а след това и в Пловдив и Стара Загора.

Водещи