Радев иска създаване на център за наблюдение чрез сателити, самолети и летателни обекти 03.12 | 16:15

Според Дондуков 2 активно трябва да се разшири използването на електроенергия от ВЕЦ и ПАВЕЦ. В плана е предвидено финансиране за превенция на заболяванията, създаване на спешна медицинска помощ по въздух, като бъдат закупени медицински хеликоптери

От iNews.bg

Не бива да се злоупотребява с финансирането. Трябва да се смени управлението, гражданското общество трябва да оказва натиск върху правителство. Това заяви президентът Румен Радев по време на представянето на План за възстановяване и устойчивост на Република България. Той обясни, че предложенията на президента институция са стъпка срещу разпределянето и усвояването на огромни публични средства.

ГЛЕДАЙТЕ ПРЕЗИДЕНТА ТУК

"Вярвам, че ще имаме правителство, което не работи в интерес на тесни кръгове", допълни Радев.

Президентът подчерта, че темата е важна и заради това не изразява единствено становище, а внася предложение.

Според него сроковете за обсъждане на стратегията са изключително кратки.

Едно от предложенията на Радев е създавана на център за наблюдение, който чрез сателити, самолети и летателни обекти да следи ранно предупреждение за аварии и бедствия.

Той може да служи за следене за незаконната сеч, количеството вода в язовирите, незаконното строителство върху плажове.

Друго предложение е изграждане и развитие на мултифункционален младежки образователен комплекс за наука и иновации.

Според Дондуков 2 активно трябва да се разшири използването на електроенергия от ВЕЦ и ПАВЕЦ. В плана е предвидено финансиране за превенция на заболяванията, създаване на спешна медицинска помощ по въздух, като бъдат закупени медицински хеликоптери.

Най-четени