Радев към партиите: Сами начертахте изборните правила, спазвайте ги 22.03 | 17:02

Президентът призова всички граждани да гласуват в неделя

От iNews.bg

Президентът Румен Радев скастри политиците във връзка с призивите на част от тях той и служебното правителство да предприемат определени действия спрямо предизборната кампания и предстоящия в неделя вот. Във Facebook той написа, че правилата и законите, по които се провежда кампанията и по които ще протече изборният ден на 26 март, са създадени от самите тях. Затова трябва и да ги спазват, а президентът и служебният кабинет не могат да направят нищо друго, освен да съблюдават нормативната уредба. Паралелно с това Радев призова гражданите да бъдат активни на 26 март и да дадат своя глас.

Ето и цялото съобщение на държавния глава в социалната мрежа:

До изборите остават броени дни. Отделни партии и политици се опитват да изострят дебата, с надеждата да си заработят по-висок изборен резултат. Призовавам всички участници в кампанията към отговорен тон и поведение.

Напомням, че тези, които най-показно и гръмогласно настояват за радикални действия от страна на президента и служебното правителство, са автори на днешното изборно законодателство. България е правова държава и изборите ще се проведат според правилата, които самите те са изработили и гласували.

Призовавам българските граждани да упражнят свободно правото си на глас. Българските институции активно работят за пресичането на всякакви опити за изборни злоупотреби.

Водещи

Най-четени