Радев обсъди с Меркел бежанците и Брекзит 03.02 | 17:08

Двамата потвърдиха желанието си за развитие на българо-германските отношения

От iNews.bg

Президентът Румен Радев, който днес участва в неформалното заседание на Европейския съвет, което се провежда в Малта, е говорил там с германският канцлер Ангела Меркел. Лидерите на държавите членки обсъждат във Валета въпросите, свързани с миграционния натиск към Европа, както и напускането на ЕС от Великобритания.

В рамките на форума на най-високо равнище българският президент разговаря днес с канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел, която пожела на Румен Радев успех в отговорната му мисия като български държавен глава. Двамата обсъдиха предстоящото официално посещение на президента Радев в Германия, което е планувано за понеделник. Радев и Меркел размениха мнения по актуални въпроси от дневния ред на ЕС. Двамата потвърдиха и желанието на България и Германия за последващо всестранно развитие на двустранните отношения.

Не става ясно засега дали са се уговорили за среща в Берлин в понеделник, когато ще се състои официалното посещение на държавния ни глава в Германия. Според разпространената по-рано днес информация от Президентството, не е планирана среща между Радев и Меркел.

Водещи

Най-четени