Радев поиска по-строги наказания за джигитите на пътя и заяви: Пеевски се вижда отвън, а у нас е невидим 05.10 | 14:15

"Обществото ни очаква изкореняване на корупцията, скъсване на всякакви олигархични зависимости, отваряне на хоризонти за развитието на страната", категоричен бе президентът

От iNews.bg

"Войната по пътищата у нас е грозно явление. Трябва да спрем тази необуздана агресия, това е престъпност и  безотговорност към най-висшата ценност – животът на хората и здравето им. Това не е проблем само на Стара Загора. Ще препоръчам да се разгледа нормативната база и да бъдат предложени по-строги наказания. Механизмите за разкриване на тези престъпления също трябва да се подобрят”. Това заяви президентът Румен Радев при посещението си в Стара Загора днес.

Държавният глава коментира и актуалната политическа обстановка у нас. Заяви, че очаква новите избори да доведат до окончателно изкореняване на корупцията и скъсване с всякакви олигархични зависимости. "Обществото ни очаква институциите да продължат да работят в посоката на възстановяване на държавността, изкореняване на корупцията, скъсване на всякакви олигархични зависимости, отваряне на хоризонти за развитието на страната. Очаквам кампания на идеи, а не на компромати, за да може всеки кандидат да разкрие кой за какво се бори и как ще го постигне", каза още държавният глава.

"Явно деянията на г-н Пеевски са по-видими отвън, отколкото в България. Това не говори добре за нашите разследващи правораздавателни органи”, каза държавният глава по повод актуалната тема с Досиетата "Пандора”.

Той допълни още, че е поел ангажимент служебното правителство да направи така, че комплекс "Марица-изток" да остане енергийното сърце на България.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ТУК

Водещи

Най-четени