Радев събра инициативния комитет за честването на 140 години от Освобождението 11.01 | 16:22

Преди това президентът проведе среща с руския посланик Анатолий Макаров

От iNews.bg

"Благодаря на всички вас за усилията, които полагате за реализацията на амбициозния план с прояви, посветени на тази тържествена годишнина", заяви държавният глава Румен Радев, който се срещна днес на "Дондуков" 2 с членовете на Националния инициативен комитет за честване на 140-годишнината от Руско-турската освободителна война 1877-1878 г. и възстановяването на българската държавност. Според президента сред българската общественост има големи очаквания и енергия, свързани с отбелязването на кръглата годишнина. "Надявам се, че заложените прояви ще оправдаят това очакване", добави още Румен Радев. Сред предвидените в програмата изяви има исторически изследвания, конференции, семинари, проекти, редица изложби и концерти.

По време на срещата членовете на Националния комитет направиха обобщение на свършеното до момента, както и на предстоящите прояви в следващите месеци. В хода на разговора гостите споделиха с държавния глава затрудненията, които срещат, и обсъдиха варианти за решения.

По-рано днес президентът Румен Радев се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Русия у нас Анатолий Макаров. По време на разговора двамата направиха преглед на двустранните отношения и предстоящите събития по отбелязването на 140-годишнината от Руско-турската освободителна война.

2021501

Водещи

Най-четени