Радостин Василев: Пеевски държи бутона за ареста на Борисов 20.06 | 11:59

Призиви за протести и обвинения срещу медии

От iNews.bg

В YouTube канала на журналиста Ивелин Николов, лидерът на "МЕЧ" Радостин Василев направи серия от сензационни изказвания и обвинения, насочени както към националните медии, така и към политическите лидери в България.

Липсата на медийна платформа

Василев сподели, че през последните две години не е бил канен в ефира на БТВ, а в Нова телевизия не е участвал повече от година. Единственото му участие в БНТ, според него, е било възможно, защото това е държавна медия и е имал възможността да плати за участието си. Той изрази недоволството си от липсата на медийна платформа за изразяване на позициите му.

Напускането на ИТН и политическите конфликти

Василев обясни, че е напуснал "Има такъв народ" (ИТН) поради влиянието на определени кръгове около партията и обвини лидерите на ИТН в предателство към своите избиратели. Той изрази недоволството си от намеренията на Слави Трифонов да подкрепи Бойко Борисов и Делян Пеевски, като прогнозира протестна обстановка в страната в случай на нови избори.

Взаимоотношенията между Борисов и Пеевски

Радостин Василев описа драматизма в отношенията между Бойко Борисов и Делян Пеевски, като ги нарече "братя насила". Според него, Борисов е "невероятен заложник на своята престъпна история", а Пеевски държи ключа за компроматите и контрола върху прокуратурата.

"Драматизмът между Борисов и Пеевски. Те са братя насила. Борисов е невероятен заложник на своята престъпна история. Пеевски е човекът, който държи ключа за компроматите, той държи бутона за прокуратурата и за ареста на Борисов. Когато реши да помага на Борисов, махна Гешев. Когато реши да пречи на Борисов - стартира кампанията на Гешев срещу него. Възможно е един от двамата да бъде ликвидиран. Тези ще се избият", каза Василев.

Василев предупреди, че е възможно един от двамата да бъде ликвидиран и че те "тихо се бият" дори в момента.

"Борисов е уморен, той не желае да има правителство, плаши го геополитическата обстановка. Ако сега не успеят да се сглобят, на следващите избори ще имаме много тежка драма между тях двамата. Те и сега тихо се бият", продължи лидерът на "МЕЧ"

Призиви за протести и обвинения срещу медии

Лидерът на "МЕЧ" обяви, че има поддръжници, готови да протестират срещу евентуално правителство, съставено от Слави Трифонов, Борисов и Пеевски. Той заплаши, че ще срине "тенекиения дворец" на Трифонов и ще го намери в дома му. Василев също така направи остри обвинения към Христо Иванов, наричайки го човек на ГЕРБ и ДПС.

"Бях в парламента, когато излезе този запис за неофициалния кеш. Той е достатъчно основание да бъдат арестувани. Звънят на Пламен Бобоков за пари. Присъствал съм как Кирчо му звъни по подобни теми. Киро ходеше като просяк да събира пари", каза още Василев.

"Тези пари са ги прибирали хора от медиите. И за това има СРС-та. Има специална разработка в ДАНС по този случай. В БТВ и Нова има хора, които са прибирали кеш, за да канят или да не канят определени хора", разкри лидерът на "МЕЧ".

Разкрития за медийна корупция

Василев твърди, че в националните телевизии БТВ и Нова телевизия има журналисти, които са прибирали пари, за да канят или да не канят определени личности. Той разкри, че има доказателства за тези твърдения и призова за "размазването" на виновните. Особено остро се изказа срещу БТВ, наричайки я "телевизията на мафията".

"Има доказателства и данни, че тези телевизии са работили в брой и тези хора трябва да бъдат размазани. Особено БТВ - телевизията на мафията, която трябва да бъде изтърбушена". призова той.

Водещи

Най-четени