Разбиха банда за имотни измами в София 25.10 | 17:28

За 4 години групата направила 14 сделки чрез фалшиви документи

От iNews.bg

Полицията в София е задържала 15 души, които са се занимавали с имотни измами. Операцията е реализирана вчера под ръководството на Софийска районна прокуратура и със съдействието на Столична община. В хода й служители на отдел "Икономическа полиция"- СДВР са провели множество планирани процесуално-следствени действия по водено досъдебно производство за извършени имотни измами на територията на столицата.

Извършени са претърсвания на 14 адреса и два автомобила, обиски и разпити на свидетели. Иззети са множество неистински саморъчни завещания, издадени въз основа на тях нотариални актове, печати, неистински договори за придобиване на недвижими имоти, удостоверения за наследници и други документи, касаещи престъпно прехвърляне на правото на собственост на различни имоти. Намерени и иззети са пушка и пистолет. В полицейския арест са задържани 15 лица, съпричастни към престъпната дейност.

В процеса на разследването е установено, че от 2013 г. до настоящия момент, чрез извършване на престъпни деяния – съставяне и ползване на неистински документи и измами, са били придобити 14 имота на територията на София.

Повдигнати са обвинения на осем лица за извършени от тях пет престъпления по чл.211 от НК (измами в особено големи размери, представляващи особено тежък случай), по чл.309 ал.1 (съставяне на неистински завещания) и по чл.316, вр. чл.309 ал.1 от НК (използване на неистински документи). На всички обвиняеми е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.

Операцията е проведена и със съдействието на Столична община.

Водещи

Най-четени