Разбиха банда сутеньори-трафиканти във Враца 14.11 | 17:33

Групата е работила около 7 години, имали са и бардаци в града

От iNews.bg

Престъпна група, занимавала се с трафик на жени с цел сексуална експлоатация, е задържана на територията на Враца. Операцията е проведена от служители на сектор "Трафик на хора" в ГДБОП и колегите им от Враца, под ръководството на Специализираната прокуратура.

Спецоперацията е проведена вчера на територията на Враца. В хода й са задържани двама мъже на 31 и 55 години, и 34-годишна жена, участници в престъпна група, занимавала се с набиране и организиране на трафик на жени с цел сексуална експлоатация в страната и чужбина. При извършените лични обиски и претърсвания на адреси, в т.ч. в помещения, където са предлагани сексуални услуги, са намерени и иззети телефони, сим-карти, лаптоп, дебитни и кредитни карти, 7000 лева в брой, аксесоари.

Според първоначалните данни групата е действала от март 2012 г. Набирала е жени от региона и е осигурявала помещенията. Част от жертвите били предлагани и транспортирани зад граница.В рамките на разследването са разпитани 14 свидетели, 9 от които – пред съдия. След 24-часовото полицейско задържане на тримата, Специализираната прокуратура ги  привлече към наказателна отговорност и с постановления на наблюдаващия прокурор им е наложено задържане до 72 часа. Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на най-строгата мярка за неотклонение "задържане под стража" за всеки от тях.

Водещи

Най-четени