Разбиха голяма лаборатория за наркотици 21.02 | 14:08

Полицията в Сливен е задържала 8 човека и огромни количества материали за производство на метаамфетамини

От iNews.bg

Голяма лаборатория за производство на наркотици са разбили полицаите в Сливен, както и престъпна група, занимавала се с производство на метаамфетамини, съобщават от МВР. Спецоперацията е реализирана под надзора на Окръжната прокуратура. След упорито разследване и прецизно планиране на полицейските действия, в късните часове на 18 февруари, криминалисти на полицейското управление Сливен влизат в имот във вилна зона "Мацулка" край града. Там, в момент на производство на метамфетамин, те намират 8 мъже на възраст от 20 до 39 години, които са арестувани. 

Двама от задържаните са от Сливен, други трима са от Карнобат, един е жител на Ямбол, а осмият е от с. Ичера. Сред задържаните е и организаторът на престъпната дейност Х.Ю. на 35години от Сливен. Наложена му е мярка за постоянно задържане и той е приведен в Бургаския затвор.

При последвалия обиск в имота са открити и иззети прекурсори, предмети и вещества, необходими за производството на синтетичен наркотик. Иззет е около 20 грама готов метамфетамин, както и отпадъчен продукт от химичния процес при неговото производство. Намерени са още електронна везна, около 5 кг нарязан тютюн, две въздушни пушки и газов пистолет.

По данни на окръжния прокурор, намереното на място количество червен фосфор е най-голямото до сега. Това предполага, че се е планирало значително производство на синтетичен наркотик. В хода на акцията е извършено претърсване и в дома на лидера на групата в Сливен, където са намерени и иззети около 10 г метамфетамин, електронна везна, мобилен телефон и други вещи, имащи отношение към престъпната дейност.

Това обаче далеч не е първият случай на разбита нарколаборатория в Сливен. През изминалата година криминалистите на в града са неутрализирали дейността на пет такива От тях са били иззети повече от 2 кг синтетичен наркотик. Задържани са 18 лица, спрямо които са приключили всички досъдебни производства и са постановени осъдителни присъди.

Водещи

Най-четени