Разбиха жестока престъпна банда в Козлодуй, Оряхово и Бяла Слатина 26.09 | 17:24

12 задържани при спецакция за рекет, палежи, лихварство и наркотици

От iNews.bg

Престъпна група, занимаваща се с рекет, палежи, лихварство, наркотици и изтезания, беше разбита в Козлодуй при мащабна акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура. В града са струпани и много сили на жандармерията, предаде бТВ.

По неофициална информация лидер на бандата бил криминално проявеният Цветелин Ценов, известен с прякора Квиц.Част от жертвите на бандата за наказание били изнасилвани – това бил "почеркът” на групата.

По различни информации са задържани между 9 и 12 души от бандата, действала във Врачанско. 12 души са задържани при акция на ГДБОП и жандармерията в област Враца. Спецоперацията е срещу престъпна група, занимаваща се с рекет, палежи, лихварство и разпространение на наркотици, предаде Нова телевизия.

Действията на униформените са били основно на територията на Козлодуй, Оряхово и Бяла Слатина. Претърсена е и къщата на Цветан Тинчев-Ландърса, съобщиха от прокуратурата. 

Извършват се претърсвания в жилища и автомобили, разпитват се свидетели, съобщиха по-рано от прокуратурата.

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров на място са изпратени екипи от Бюрото по защита на свидетели за обезпечаване на действията по разследване и оказване на защита на свидетелите, съобщават още от държавното обвинение.

Утре шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев, директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова ще дадат в Оряхово брифинг по темата.

 

Водещи

Най-четени