Разбиха международна група за трафик на жени за Холандия 08.10 | 12:36

При спецакция на ГДБОП и холандските служби са арестувани трима, двама от които у нас

От iNews.bg

Международна специализирана полицейска операция за неутрализиране на престъпна група, съпричастна към трафик на хора за сексуална експлоатация, е осъществена паралелно в България и Холандия. В България операцията е проведена в рамките на съвместния екип за разследване от служители на ГДБОП и териториалните служби в Сливен и Ямбол, под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Сливен, съобщи МВР, цитирано от Дарик.

Задържани са двама души у нас. В ползваните от тях жилища и автомобили са намерени и иззети вещи и предмети, които доказват престъпната дейност. В Холандия е задържан и друг член на групата. Проведени са разпити на свидетели. У нас предстоят разпити на свидетели, чиито показания са от значение за воденото разследване, посочват от полицията.

На единия от задържаните, за когото е имало издадена Европейска заповед за арест от Холандия, е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". На втория е повдигнато обвинение за пране на пари и му е наложена мярка за неотклонение "подписка".

Водещи

Най-четени