Разбиха мрежа за незаконни залагания 25.03 | 12:56

Полицията арестува букмейкър, използвал незаконно коефициенти на чужд хазартен оператор

От Георги Георгиев

След няколкомесечно наблюдение антимафиоти успяха да разбият мрежа за незаконни залагания, съобщават от пресцентъра на МВР.

Служителите на сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” към ГДБОП установили, че нелегален букмейкр е създал конспиративна система за приемане на резултати на спортни състезания, даване на коефициенти и изплащане на печалби на участниците в незаконните игри. Схемата действала от октомври 2011 година.

Букмейкърът използвал атрактивни коефициенти на чужд хазартен оператор, който нямал разрешение за организиране на хазартна дейност на територията на страната. Той реализирал дневни обороти от незаконните игри в размер от три до пет хиляди лева.

В хода на операцията антимафиотите извършили претърсвания и изземвания на два адреса. Там били открити компютърните конфигурации и мобилните телефони, чрез които били приемани залозите.

Организаторът на незаконната схема е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за осъществен състав на престъпление по чл. 327, ал. 1 от НК.

 

Водещи

Най-четени