Разбиха престъпна група 01.04 | 12:55

Стойността на ограбената сума надхвърля хиляди левове

От Теодора Кокаланова

В Ямбол е задържана организирана престъпна група, която на 5 март ограби около 80 000 лева от банков клон в центъра на града, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР комисар Генчо Иванов. Групата се състои от четирима мъже от Ямбол и Сливен, на възраст от 17 до 29 години, които са с чисто криминално минало.

Двама от тях са преките извършители на грабежа - един е организатор на групата и един е съучастник. Комисар Иванов поясни, че групата е била разкрита и поставена под наблюдение наскоро след извършването на грабежа. 

Решението за тяхното задържане е с цел да се предотвратят други престъпления. Иззети са множество веществени доказателства, които по безспорен начин доказват участието на всеки от четиримата в престъплението, както и част от ограбената сума - 33 000 лева. Четиримата са направили пълни самопризнания. 

Спрямо тях е приложена мярка за неотклонение "задържане под стража за 72 часа". Продължава работата по изясняване на обстоятелствата около случая и дейността на престъпната група. 

Водещи

Най-четени