Разбиха склад за крадени коли и части 18.09 | 13:14

Полицаите са арестували 30-годишен стар свой познайник

От iNews.bg

30-годишен мъж е задържан, защото у него били открити части от крадени коли. Работата по разкриване на престъплението започнала на 5 септември след постъпил сигнал в столичното Второ РУ, че на адрес в складово помещение на фирма се разкомплектоват крадени коли. При извършената незабавна проверка сигналът бил потвърден и по случая било образувано досъдебно производство.

В рамките на разследването били извършени огледи и претърсвания на помещението, в което криминалистите открили и иззели части и купета от противозаконно отнети и обявени за международно издирване автомобили "Шкода Октавия" и "Фолксваген Шаран”, а също и двигатели с изтрити, заличени или частично видими номера, девет скоростни кутии, демонтирани въздушни възглавници и компютри за тях, регистрационни талони за МПС-та. Намерени са и пет кашона, съдържащи 1790 кг зелена тревиста маса, дала реакция на марихуана при извършената експертиза.

В хода на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия на 12 септември бил задържан 30-годишният Т.И., известен на МВР и осъждан. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, на мъжа е повдигнато обвинение и му е взета мярка за неотклонение "задържане под стража за срок от 72 часа”.

Водещи

Най-четени