Разбиха цех за цигари в имот на бизнесмен от Левски 15.08 | 20:08

Произвеждали по 80 мастербокса дневно и ощетили бюджета с 2 млн.лв.

От Филипа Тодева

Най-вероятно бизнесмен от Левски ще бъде задържан за 24 часа след като в негов имот беше открит незаконен цех за производство на цигари. Въпросният Стоян Стоянов твърди, че отдал имота под наем и не знаел за производството.

Подробности за акцията на МВР даде министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, който посети град Левски.

В хода на операцията било установено, че електрически кабел, захранвал нелегалния цех от електропреносната мрежа. На електромера било монтирано устройство, с което била осъществявана манипулация на консумацията от ток.

Цехът бил оборудван от едната страна с изолация, а от другата - с рециклирани машини, използвани за обработка на тютюневи изделия. В него са открити машини, затварящи пълния цикъл на производството на цигари. Открити са кашони с Marlboro и Kir.

Установеното количество е 400 666 къса цигари, а нанесените щети на бюджета са в размер на 2 милиона лева. Предстои анализ на мощностите на машините, но по първоначална информация на ден са произвеждани 80 мастербокса. Поточната линия била организирана така, че да работят от 8 до 12 души.

Предстоят експертизи, както и проверка на доставките на готовите цигари, за да се установи дали са пласирани на българския пазар. Действията по разследването продължават.

Водещи

Най-четени