Развалено месо откриха в магазин в Раднево 05.08 | 18:36

От Агенцията по безопасност на храните са открили и скара за месо без разрешително

От Кремена Бедерева

При съвместна акция на Областна дирекция по безопасност на храните – Стара Загора, община Раднево и Икономическа полиция, в магазин от търговска верига "Европа", намиращ се в град Раднево, бяха открити множество нарушения. Това съобщават от Българската агенция по безопасност на храните.

Проверката, която е започнала вчера и продължава и в момента, е установила наличието на големи количества месо и продукти от животински произход, които са с изтекъл срок на годност.

Тези продукти са съхранявани съвместно с продукти, които са с неизтекъл срок на годност. По-голямата част от тях са и без етикети.

Освен тези нарушения, експертите на Българска агенция по безопасност на храните, са констатирали наличие на скара, където са се предлагали готови продукти, както и на транжорна за месо, за които магазинът няма разрешение.

В магазина са се предлагали и разфасовки на млечни продукти (сирене, кашкавал), които са се етикетирали по начин , който не отговаря на изискванията на Наредбата за етикетиране. В момента съвместната акция продължава.

Водещи

Най-четени