Разгорещени дебати за режима на пушене очаква Нигяр Джафер 03.10 | 20:27

Според нея не се бърза с приемането на измененията

От Елица Елефтерова

Отново очаквам разгорещени дебати относно идеите за либерализиране на сегашния режим на пушене на закрити обществени места. Това коментира председателят на комисията по здравеопазване Нигяр Джафер (ДПС).

Имам надежда, че комисията по здравеопазване няма да промени своето становище за запазване на сегашното положение, коментира тя като допълни: "Знам, че няма лекар, който да подкрепи либерализиране на сегашния режим на пушене. Не знам обаче какво ще  се случи в пленарна зала”.

По думите й това винаги е била една от темите, които най-дълго и най-бурно са били обсъждани и разделението наистина е на пушачи и непушачи, посочи още председателят на здравната комисия.

Тя отрече да се бърза с приемането на измененията и отбеляза, че законопроектът на "Атака" е внесен в началото на работата на този парламент, но все още не е разгледан нито в комисията по здравеопазване, нито в пленарна зала.

В ПГ на ДПС гласуването ще бъде по съвест, т.е. няма партийно решение и няма да има такова, защото няколко пъти вече са обсъждали този въпроса, поясни Джафер. ГЕРБ ще подкрепят сегашното положение, загадката е БСП и колко  души от тях ще подкрепят обособяването отново на помещения за  пушене, според нея.

Джафер се затрудни да каже кои са повече в ПГ на ДПС пушачите  или непушачите. Има и хора, които са пушачи, но казват, че не трябва да има отстъпление, защото това е в интерес на децата ни, като пример за подражание, посочи тя.

Има една твърда група,  която е категорично против и няма да отстъпи независимо какъв  натиск се упражнява, добави Нигяр Джафер.

Водещи

Най-четени