Раздават декодери за цифров сигнал на всички нуждаещи 24.09 | 11:43

Покритието ще бъде 95% от населението, обеща Папазов

От Кремена Бедерева

В процеса на цифровизация на ефирния телевизионен сигнал експертите в МТИС си свършиха перфектно работата, каза министърът по транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, който се отчете за работата на своето ведомство през първите 100 дни на управление на кабинета "Орешарски".

В момента на всички нуждаещи се дават декодери за цифров сигнал. Раздадени са 114 хиляди ваучери и над 75 хиляди души са си получили устройствата.

Срокът за получаване на ваучери и за спиране на аналоговия телевизионен сигнал е до края на септември. Декодери ще могат да се получават още един месец.

Покритието на цифровия сигнал в България ще бъде 95% от населението, каза Папазов и допълни, че в ЕС това покриете обикновено е между 70 и 80%. Аналоговият сигнал и досега не е имал 100% покритие на страната, каза министърът.

За местата, където има "сянка" за цифровия сигнал, ще бъдат предложени мерки пред Министерския съвет, каза Папазов. Никой в момента не може да каже колко хора няма да имат добър цифров сигнал, посочи още той.

Водещи

Най-четени