Разказ на очевидец: Сидеров се държа арогантно, закачаше жена 08.01 | 08:15

Рускинята Олга описва инцидента с лидера на "Атака" в самолета за Варна

От Кремена Бедерева

"Когато слязохме от самолета, започнаха да се бият с млад мъж, който го нарекъл "простак”. Всички от обкръжението му се нахвърлиха върху него”. Това разказа по bTV рускинята Олга Маринова, която от години живее в България във връзка с инцидента с председателя на "Атака” Волен Сидеров в самолета за Варна. Олга Маринова няма българско гражданство и няма никакви политически пристрастия и мотивът й да разкаже видяното е възмущението, което поведението на депутатите е събудило в нея. Олга Маринова, която е пътувала в самолета със Сидеров, разказва, че той се държал арогантно и се е заяждал с пасажери.

"Сидеров се държа арогантно, закачаше жена в самолета, разхождаше се напред назад, а тя отиде в началото на самолета, наричаше я лъжкиня и не беше приятно. На стюардесите се усмихваше, все е едно нищо не се случва”, допълва картината за скандалния полет Маринова. Спречкването е било с 28-годишна жена, която е културно аташе на Франция в България.

По думите й, когато е влязла в автобуса, те са били на средната площадка, а момчето, с което се сбили били в края. "Жените го ритаха с крака, а една с кестенява коса риташе и викаше "защо го обиждаш”.

След като групичката изхвърлили момчета от автобуса Сидеров викаше приканил хората наоколо да гледат и да снимат, за да се "знае, че никой не може да бъде обиждан в БГ”, спомня си още тя. Маринова не е била на мястото с побоя върху полицай.

"Сидеров е храбър, когато е в глутница с охранители около него, но когато е сам в много тих, смирен и кротък”, посочва бившият депутат от "Атака” Стоян Иванов. По думите му има политически и магистратски чадър върху лидера на партията, който е имал и други случаи на изпускане на нервите. Според него той е отличен актьор, но и за поведението му силно допринася усещането за безнаказаност. Иванов обвини вътрешният министър и главният прокурор за това, че не се търси сметка за поведението му и няма никакви последствия след редицата случки на хулиганство.

В биографията на Волен Сидеров фигурират и други словесни и физически сблъсъци - по различни теми и в различни държави. Атаката на Волен Сидеров срещу дипломат, полицай и млад мъж не е първата му изява във въздуха. През 2010-та година мишена на националиста е екипажът на полета София - Франкфурт. В този случай удари няма. Националистът само замерял персонала с храна. От самолетната компания и германската полиция тогава описаха случая пестеливо: "Видимо алкохолизиран 53-годишен българин стана повод за полицейска акция в сряда следобед. Членовете на екипажа съобщиха, че 53-годишният през цялото време се е държал непристойно, когато е бил помолен да закопчае колана си при кацането на самолета, да напусне кухнята на борда и не е искал да заеме мястото си. Освен това, той е хвърлял на земята поднесеното му ядене, непрекъснато е пречел на работата на екипажа и го е обиждал расистки."

Сидеров и депутатите му отбелязаха международна изява и през миналата година. Атакистите си тръгнали със скандал от изискан ресторант в центъра на Брюксел. "Когато пристигнаха започнаха да поръчват порядъчно количество шампанско и грапа. От един момент нататък алкохолът започна да им идва в повече. Това ескалира в изблици на насилие над преминаващите край тях хора. Викаха сервитьорите като ги замеряха с тапи и въобще тапи хвърчаха из цялото заведение. Заливаха с олио палачинки, които приготвяхме на място за други клиенти. В крайна сметка решихме да им спрем алкохола. Тогава те решиха да си тръгнат, без да платят сметка от около 1530-1600 евро. Наложи ни се да блокираме част от групата в заведението, докато не платят."

Пътен инцидент на магистрала "Тракия" през 2006-та завършва със синини за 22-годишен мъж. Първо за случилото се беше обвинен тогавашния депутат от атака Павел Чернев, но после стана ясно, че побоят е нанесен от шофьора на Сидеров, който е бил накаран да укрива истината. Според прокуратурата тогава Волен Сидеров е извършил три престъпления, свързани с укриване на истината за инцидента. А срещите на прокурори и съдии със Сидеров по този случай преминаваха в схватки с доведени от него симпатизанти.

Водещи

Най-четени