Разкол в БСП! Социалистите в Разград искат оставки 21.10 | 16:57

Настояват за отстраняването на Дъбов, Узунов, Антон Кутев и Катя Николова

От Филипа Тодева

Проблемите на БСП сякаш нямат край. След тежката загуба на изборите вътрешните противоречия в партията стават все по-гласни. Вече стана ясно за търканията на Кирил Добрев с ръководството. Днес обаче цялото местно ръководство на партията в Разград поиска оставките на Димитър Дъбов, Евгени Узунов, Катя Николова и Антон Кутев.

Червените от Разград настояват да се свика извънреден конгрес на БСП, защото оценяват резултатите от изборите като най-лошите получени някога на парламентарен вот.

"За социалистите от Разград загубата е още по-тежка, тъй като нашата организация е единствената в страната, печелила 7 последователни избора за кмет на община. В същото време губим няколко последователни национални избори", заявяват те.

В съзвучие с казаното от Кирил Добрев червените от Разград коментират, че основна причина за това са повтарящи се грешки на националното ръководство, което е превърнало задкулисието, интригата, високомерието в своя постоянна политика и поведение.

"Угодническото и сервилно поведение пред политическите ни партньори и опоненти и безпринципната колаборация с икономическите и финансови групировки в много случаи имаха една цел – извличане на лични изгоди и задоволяване на корпоративни интереси на голяма част от водачите на нашата партия. Често срещано явление станаха фасадното говорене, обругаването на хората с различно мнение от това на централното ръководство. Това в голяма степен допринесе за резултата на изборите на 5 октомври", посочват от организацията.

Водещи