Разкриха двойно убийство в Родопите на баща и син (допълнена) 25.12 | 14:09

Телата им са открити в събота, убиецът им е задържан в Гърция

От iNews.bg

Разкрито е двойно убийство на баща и син от източнородопското село Брусино в община Ивайловград, съобщи директорът на ОД на МВР-Хасково старши комисар Ангел Цанков на брифинг, предаде Дарик. По-рано бе съобщено, че най-вероятно това са телата на издирваните от седмица Кольо Шелев (53 г.) и сина му Цанко Ганков (36 г.), но вече самоличността им е потвърдена.

Двамата са били умъртвени с остър предмет в дома на техен домакин в селото след консумация на голямо количество алкохол. Те изчезнаха безследно миналата неделя и бяха обявени за общодържавно издирване. Телата бяха открити вчера.

След престъплението предполагаемият извършител - 53-годишен мъж, е натоварил труповете в лекия си автомобил и ги е захвърлил в землището на съседното село Покрован. Превозното средство след това е било изоставено, а вероятният убиец е успял да премине в съседна Гърция, където е бил задържан.

При извършените от наши служители разпити той е признал за престъплението, уточни старши комисар Цанков. Очаква се екстрадицията му у нас след издадената Европейска заповед за арест.

Между извършителя и жертвите му не е имало предишни конфликти или неуредени финансови взаимоотношения, допълни директорът на ОД на МВР-Хасково.

Водещи

Най-четени