Разкриха жестоко убийство на възрастен човек в Згориград 03.08 | 10:15

Това е пример как трябва да се работи с пълния капацитет на правозащитните органи за разкриването на всяко престъпление, подчерта зам. главният прокурор

От iNews.bg

Един месец след жестокото убийство на възрастен жител от врачанското село Згориград. Главната и окръжната прокуратура и Националната полиция дадоха пресконференция за разкриването на това престъпление. Според правозащитните органи това е знаково публично обявяване на тотална война срещу така наречената битова престъпност, която досега е стояла в периферията на дейността на прокуратурата и полицията.

Заместник-главният прокурор Иван Гешев изрази задоволството си от огромната по обем и качество процесуално-следствена дейност, извършена съвместно от прокуратурата и полицията за изясняване на това тежко престъпление срещу личността.

Иван Гешев, зам.-главен прокурор: - Политиката на прокуратурата през следващите години ще бъде активно противодействие на битовата престъпност и по този въпрос сме разговаряли с ръководството на Министерството на вътрешните работи. Имаме разбиране за доста по-активна съвместна работа. Какво имам предвид, за никого не е тайна,че държавата е длъжник на своите граждани.
Христо Терзийски, директор на Националната полиция: - Жертвата е без значим социален или обществен статус, но колегите от прокуратурата и областната дирекция-Враца вложиха много усилия за разрешаването на този случай. Извършиха се голям брой оперативно-издирвателни мероприятия по закона за електронните съобщения, разпечатки, проверка на камери.
Камелия Трифонова, наблюдаващ прокурор: - Един месец полицията работи изключително много по този случай и мога да ви кажа, че от снощи имаме две лица с повдигнато обвинение за убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

Това е пример как трябва да се работи с пълния капацитет на правозащитните органи за разкриването на всяко престъпление, подчерта зам. главният прокурор Иван Гешев.

Водещи

Най-четени