Разкриха трио, което изтегли 100 бона от сметката на бизнесмен под тепетата 02.11 | 14:45

Управителят на търговско дружество от Пловдив е подал сигнал до икономическа от на 26 октомври, че без негово знание от банковата сметка на дружеството са извършени четири превода

От Ростислава Иванова

Пловдивската полиция разкри тежко умишлено престъпление против кредитната система, свързвано с източване на над 100 хиляди лева от банкова сметка на пловдивски бизнесмен. Трима души са с повдигнати обвинения за участие в схемата, като двама от тях са от Шумен, а за третия, който се смята за организатор, е от Варна.

"В рамките на два дена, от момента на извършване на деянието на 26 октомври, се достигна до извършителите на престъплението- жители на Варна и Шумен. Те са задържани, като на трима души са повдигнати обвинения. Взети са им и мерки за неотклонение. При претърсвания са иззети част от парите”, обяви зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.

Управителят на търговско дружество от Пловдив е подал сигнал до икономическа от на 26 октомври, че без негово знание от банковата сметка на дружеството са извършени четири превода- един към Германия, два към физическо и юридическо лице в Шумен, и един превод към лична сметка. Източването е станало е чрез проникване в неговото интернет банкиране от айпи адрес в чужбина.

За организатора на престъплението от прокуратурата са внесли искане в Окръжен съд за вземане на постоянна мярка "задържане под стража”. Другите двама са пуснати на свобода под парична гаранция от 5 хиляди лева. И тримата обвиняеми са на средна възраст, единият е осъждан за престъпление преди двадесетина година.

Извършени са 10 претърсвания и изземвания в Шумен, Варна и Обзор, съобщи наблюдаващият прокурор Владимир Вълев.

Водещи

Най-четени