Разкриха убиеца на ямболията, катастрофирал на „Тракия“ 26.01 | 14:35

Преследваният от полицията Деян се блъснал, а после - пометен на пътя от друг

От iNews.bg

53-годишен мъж от руенското село Струя е задържан за катастрофата на АМ "Тракия" на 23 януари, при която загина 36-годишен ямболия, стрелял по полицаи. В понеделник сутринта 36-годишният Деян Георгиев от Ямбол отишъл до жилището на бившата си съпруга, въпреки ограничителната заповед срещу него. Жената подала сигнал в МВР, а бившият съпруг извадил оръжие и стрелял срещу униформените. След това се качил на колата си и избягал. Полицаите го последвали до края на града, след което преустановили гонката, предаде Дир.бг.

Шофьорът обаче се качил на магистрала "Тракия" в посока София, а половин час по-късно от полицията в Сливен съобщили за самокатастрофирал в мантинелата лек автомобил "Хонда Сивик", чийто водач е загинал на място. Още същия ден обаче от сливенската полиция призоваха гражданите, които са свидетели на катастрофата или имат информация по случая, да се обадят в най-близкото поделение на МВР.

Оказва се, че 36-годишният Деян не е загинал при удара в мантинелата. Днес полицаи от Сливен са задържали 53-годишен мъж от руенското село Струя, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. Според разследващите задържаният мъж има връзка със смъртта на ямболията. По автомобила му са намерени и иззети множество веществени доказателства за съпричастност към катастрофата.

По първоначални данни, след удара в мантинелата ямболията е слязъл от колата си и излязъл на пътното платно, където бил блъснат от автомобила на 53-годишния шофьор. Георгиев е починал на място. Извършителят обаче избягал от местопроизшествието и се укрил.

53-годишният мъж е задържан за 24 часа в Районното управление на полицията в Сливен

Водещи

Най-четени