Различни мероприятия пак затварят София 13.06 | 22:00

Цяла седмица столичани ще минават по обходни маршрути

От iNews.bg

Столичната община съобщава за въвеждането на временна организация на движението заради шествие и поклонение пред паметта на Александър Стамболийски и поднасяне на венци до паметната плоча на Петко Д. Петков.

От 15.00 часа до приключването на проявата на 14 юни се забраняват престоят и паркирането на автомобили на пл. "Николай Гяуров", с изключение на 6 автомобила и 6 микробуса, превозващи участниците, извън местата в режим на платено паркиране "служебен абонамент" и извън обхвата на спирките на масовия градски транспорт.

От 15.00 часа до приключване на проявата се забраняват престоят и паркирането на ул. "Врабча" между ул. "Г. С. Раковски" и ул. "Париж".

От 16.30 часа до края на проявата се забраняват престоят, паркирането и влизането на автомобили на ул. "Врабча" между ул. "Г. С. Раковски" и ул. "Париж".

От 16.30 до 16.50 часа се организира сборен пункт на участниците в шествието на пл. "Николай Гяуров".
Шествието ще се състои от 16.50 до 18.30 часа на 14 юни. То ще започне от сборния пункт по ул. "Г. С. Раковски", надясно по ул. "Врабча" с престой пред Паметника на Александър Стамболийски до 17.45 часа.

Ще продължи по ул. "Врабча", надясно по ул. "Париж", надясно по ул. "Московска" до паметната плоча на Петко Д. Петков с престой от 18.00 часа до 18.30 часа за поднасяне на цветя и почитане на паметта му с едноминутно мълчание.

Шествието ще премине в крайната дясна лента на пътното платно по посока на движението, извън охраняемата зона на институциите.

Столичната дирекция на вътрешните работи ще осигури охрана и постове за контрол и регулиране на движението.

Въвежда се временна организация на движението и заради конференция на НАТО на 19 юни.
От 16.00 часа на 16 юни до отпътуването на делегациите на 20 юни се забраняват престоят и паркирането на бул. "Джеймс Баучър" между бул. "Черни връх" и ул. "Златен рог"; на ул. "Петър Станчев" между бул. "Джеймс Баучър" и ул. "Червена стена" и на ул. "Червена стена" между ул. "Петър Станчев" и бул. "Джеймс Баучър".

От 12.00 до 23.00 часа на 17 юни се забраняват престоят и паркирането на паркинга пред НИМ, с изключение на автомобилите на гостите, поканени на приема.

 

В понеделник ще има промени в организацията на движението в София и заради концерта на Iron Maiden в спортната зала "Арена Армеец".

От 18.00 до 23.00 часа на 16 юни се разрешават престоят и паркирането в крайната дясна лента на двете
пътни платна на бул. "Асен Йорданов" между бул. "Шипченски проход" и "Площад на авиацията".

От 18.00 до 23.30 часа всички превозни средства на градския транспорт, движещи се по бул. "Цариградско шосе" над "Площад на авиацията", ще минават през "Площад на авиацията" и ще спират двупосочно на площада на спирките "Площад на авиацията".

Водещи

Най-четени