Разлюти се мъжът, чиято бременна съпруга бе погълната от шахта в София 01.12 | 11:30

Живял съм 5 години в чужбина, в Нидерландия и Канада, там също има английски дворове, само че там хората не падат в английските дворове, беснее Михаел Младенов

От iNews.bg

Да си търсят правата до дупка се закани Михаел Младенов, съпруг на бременната жена, която вчера пропадна в шахта в центъра на София. Инцидентът стана на ул. "Дякон Игнатий" №2, жената пропадна в т.нар. "английски двор" - отвор, който води към избеното помещение и е собственост на сградата. Екипи на Аварийната дирекция на Столична община обезопасиха мястото на инцидента, като поставиха нов капак на отвора към сутерена на сградата.

По думите на Младенов обаче освен собственикът на шахтата, причината е и липсата на контрол. 

Живял съм 5 години в чужбина, в Нидерландия и Канада, там също има английски дворове, само че там хората не падат в английските дворове. Задължение на собствениците е да поддържат прилежащите части, всичко, което е свързано със сградата, но задължение на Общината е да проверява, ако нещо не е наред. Според мен Столичната община също има вина в случая", каза Младенов. 

Санкцията за виновните за инцидента може да достигне 10 000 лева. Сградата е частна собственост на петима наследници, повечето от тях живеят в чужбина, а адвокатът им засега отказва коментар.

Шахтата е на територията на район "Средец", откъдето и ще наложат санкции на собствениците. 

Водещи

Най-четени