Размяна на юмруци пред Джумая джамия навръх Рамазана 19.08 | 17:57

Грозната сценка се разиграла при спречкване между охраната на пловдивския мюфтия и имам

От Диана Цветкова

Службата по случай свещения за мюсюлманите празник Рамазан байрам в пловдивската "Джумая" джамия започна с юмручна схватка, съобщава bTV.

Медията се позовава на очевидци, разказващи, че малко след 6:30 часа единият от имамите бил извикан пред кабинета на мюсюлманското настоятелство от охранители на местния мюфтия. Пред входа на джамията имамът бил ударен с юмрук в окото.

В последвалата суматоха в мелето се намесили близо 2 хиляди души, които обсадили кабинета на мюфтията, но до друг инцидент не се е стигнало.

Според потърпевшия имам гардовете на мюфтията се нахвърлили върху него, защото се оплакал в прокуратурата от началника си. По думите му пловдивският мюфтия незаконно задържал банковите карти на местните имами, като дори изтеглил от сметките им за заплати няколкостотин лева без тяхно позволение.

"Удариха ме тук в окото. И аз избягах вътре в джамията. Като избягах вътре в джамията, паднах долу и след това вече не знам какво стана", разказва Айри Фейми Мурад.

От пловдивската полицията казаха, че са получили сигнал за проблем в джамията тази сутрин, но отишлите на мястото патрули не са установили нищо нередно.

До този момент в полицията няма подадени жалби и сигнали по случая, каза директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Тодор Чонов пред агенция Фокус.

Водещи

Най-четени