Разпитват още двама за скандала със СРС-тата 09.05 | 10:30

В прокуратурата разговори не се провеждат, отсече Цацаров

От Ивелина Георгиева

Обяснения на още две лица, различни от тези, чиито гласове разпознаваме в разпространените в обществото СРС-та, ще бъдат разпитвани днес. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров по повод проверката на изтеклите в публичното пространство разговори между Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов.

Едното от лицата, които ще бъдат разпитвани би следвало да е участвало в разговора, а другото лице има отношение към последващ разговор на финала на записа, обясни Цацаров.

По думите му дали ще бъде образувано наказателно производство срещу някой ще стане ясно, когато проверката приключи. След като бъдат снети обяснения от лицата, за които се предполага, че имат отношение към разговора, ще се установи дали трябва да се образува наказателно производство, допълни още той.

Записът между тримата не е направен от СРС-та по установения от закона ред. Към този момент спрямо Мирослав Найденов не са прилагани СРС-та и той категорично отрича да е осъществявал такъв запис,  посочи Цацаров.

По думите на главния прокурор и тримата участници отричат категорично да са правили записи.

Според него е невъзможно проверката да приключи преди изборите. Очаква се тя да приключи в съвсем обозрим срок - не повече от две седмици.

Главният прокурор каза още, че ако проверката прецени, че има данни за престъпление, ще бъде образувано досъдебно производство.

Цацаров обясни, че в прокуратурата разговори не се провеждат.

"В прокуратурата се провеждат разговори в процесуална форма, които имат само един термин и това е разпит", категоричен бе Цацаров.

Днес Софийска градска прокуратура ще прецени дали има основание за образуване на прокурорска проверка по отношение на новия запис на експремиера Бойко Борисов, който бе разпространен вчера в медиите. От него става ясно как ръководството на ГЕРБ разпределя обществени поръчки в държавата.

"Не може да се очаква прокуратурата с вълшебна пръчка да реши всички натрупани проблеми в рамките на две седмици или преди изборите, или след изборите. От нас се иска да работим, опитваме се да го правим, но не можем да го направим в кратки срокове", коментира той.  

 

Обновено в 12:02 часа

Водещи

Най-четени