Разплетоха вътрешна афера с изчезнали цигари от полицейски склад 27.02 | 13:12

Трима униформени задържани за кражбата на веществени доказателства за милиони

От iNews.bg

Трима полицаи бяха задържани за изчезването на 367 218 кутии цигари без бандерол от складова база на МВР в село Згалево, Плевенско. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата, цитирана от бТВ.

През 2009 г. властите открили над 620 000 кутии цигари "Виктори”, "Ракел” и "Ем Джи” без бандерол, но с неизвестен собственик. :Контрабандните стоки били преместени в полицейския склад като веществено доказателство.

Проверката на наличностите в склада е била извършена преди близо година. Вратата била заключена с катинар и верига, имало и поставен печат от служител на ОДМВР-Плевен. Тогава са установени наредени кашони и чували с цигари от различни марки по начин, който привидно да създаде впечатление, че складът е пълен.

При внимателен оглед на помещението обаче било установено, че от него липсват 367 218 кутии цигари без бандерол на стойност 2 305 491 лв. Разследващите са установили, че кражбата е извършена още през 2014 г. от служители на местната ОД на МВР.

Прокурори от звеното "Антикорупция” и следователи от НСлС разследват случая, като се извършват претърсвания и изземвания в жилища на заподозрените.

Водещи