Разправия между шофьори в центъра на София завърши с побой 09.08 | 15:08

Единият нападнал другия с хидравличен маркуч. Набитият е с изваден далак и с опасност за живота

От Кремена Бедерева

51-годишен, с инициали Л.Л., от Иваняне се движел с автомобила си по ул. "Раковски”, когато бил засечен от черен пикап. Двамата водачи разменили помежду си гневни реплики и нецензурни думи.

Когато стигнали на кръстовището на "Раковски” и "Козлодуй”, мъжът от пикапа излязъл с кабел в ръка и се насочил към  другия шофьор, който бил в автомобила си. Мъжът нанесъл няколко удара по опонента си през отворения прозорец, върнал се до пикапа, грабнал хидравличен маркуч, с метални накрайници и ударил в корема другия шофьор, който вече бил отвън.

След това нападателят се върнал в колата си и потеглил в неизвестна посока, а опонентът му тръгнал с колата след него. Междувременно потърпевшият се почувствал зле и потърсил медицинска помощ в болнично заведение, където бил опериран по спешност и извадили далака му.

Според лекари съществува опасност за живота му. Сигналът е бил подаден от дежурния на болнично заведение, който съобщил за настанен в спешното отделение пациент, жертва на побой.

30-годишния нападател е бил задържан във Второ РУП за нанесена тежка телесна повреда, съобщават от пресцентъра на МВР. Р.М. е привлечен в качеството на обвиняем по чл. 128 от НК, с наложена мярка за неотклонение "парична гаранция” в размер на 500 лева. Наложена му е полицейска мярка за 24 часа.

На Р.М. е наложена забрана да напуска пределите на страната. Разследващият екип продължава работата по случая.

Най-четени