Разследването на атентата продължава 16.09 | 16:18

Цветанов се чуди защо Плевнелиев е казал срок за оповестяване на данните

От Филипа Тодева

Президентът Росен Плевнелиев и вицепремиерът Цветан Цветанов дават разнопосочна информация във връзка с огласяването на резултатите от разследването на атентата на Сарафово. Според Цветанов към този момент все още не може да бъдат оповестени резултати.

В същото време президентът Росен Плевнелиев е заявил, че резултатите от доклада ще са ясни в срок до 15 септември, предаде Агенция "Фокус".

"Не зная защо президентът Росен Плевнелиев е дал такива срокове. Едно разследване е доста продължително, особено когато говорим за терористичен акт и аз се отнасям с огромна отговорност и сериозност по този терористичен акт.

Знаете, че не спираме да разговаряме и да обменяме информация с оперативните служби на други държави. Има постъпила информация през последните 20-30 дни, която се обменя и се анализира от колегите в София и от колегите в другите държави.

В момента няма какво да ви съобщим публично, но работим много усилено и се надявам, че ще имаме резултати”, каза Цветанов.

Към момента няма извършени арести на заподозрени. Цветан Цветанов опроверга твърдението на социалистите, че правителството е знаело за подготвяния атентат дни преди той да се случи. Смятате ли, че правителството ще знае за атентата и няма да предприеме мерки?!

Това е толкова популистко и е толкова несериозно, колкото е несериозен и дебатът, който си водят в БСП”, категоричен бе той.

Водещи

Най-четени