Разследват смъртта на ученика в Разлог 07.12 | 20:08

Ще се провери дали става въпрос за немарливо отношение

От iNews.bg

Ще има разследване на инцидента, който доведе до смъртта на ученик от Разлог. Момчето пострада тежко при нелеп инцидент в двора на училише "Никола Парапунов" на 2 декември.

Върху него падна футболна врата в час по физическо. В следствие на това детето получи наранявания в областта на главата - тежка черепно-мозъчна травма - счупен череп, мозъчен кръвоизлив.

В хода на досъдебното разследване незабавно след инцидента са извършени първоначален и допълнителен оглед на местопроизшествие и разпити на свидетели-очевидци.

Приобщени като веществени доказателства са записи от камери, по отношение на които е назначена техническа експертиза.В качеството на свидетели са разпитани директорът на училището и кметът на община Разлог.

Изискани са документи във връзка с изграждането и експлоатацията на спортното игрище.В хода на досъдебното разследване ще бъдат изяснявани причините за инцидента - дали същите са в резултат на немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност и отговорността за това.

Водещи

Най-четени