Разформироваха НОЩ с ръководител генерал Мутафчийски 15.04 | 19:30

Председател на НОЩ беше шефът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски, а в Щаба бяха имена като проф. Тодор Кантарджиев, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов, здравният министър проф. Костадин Ангелов

От iNews.bg

Считано от днес, 15 април, Националният оперативен щаб е разформирован. Това съобщиха от правителствения пресцентър..

Щабът беше създаден със заповед на министър-председателя Бойко Борисов в началото на пандемията през февруари 2020 година. НОЩ имаше за цел да организира и координира действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19.

Председател на НОЩ беше шефът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски, а в Щаба бяха имена като проф. Тодор Кантарджиев, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов, здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Щабът в последните месеци даваше традиционни брифинги в четвъртък сутрин, за да представи актуалната картина на развитието на пандемията от COVID-19.

Водещи

Най-четени