Рали "Сливен" 2014 променя движението в града 07.09 | 09:25

По време на провеждането му ще бъдат ангажирани 116 полицейски служители

От Теодора Кокаланова

Въвежда се организация на движението при провеждане на Рали "Сливен"-2014, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в града.

При провеждането на отделните етапите от състезанието в ОДМВР-Сливен е създадена организация на движението, която налага временното затварянето на пътни участъци. От 8:04 часа до приключване на специален етап № 8 от старта в местността "Абланово" до финала в село Раково. От 09:17 часа до приключване на специален етап № 9 от старта в село Ичера до финала в местността "Моллова гора".

От 10:56 часа до приключване на специален етап № 10 от старта в местността "Абланово" до финала в с. Раково. От 12:09 часа до приключване на специален етап № 11 от старта в село Ичера до финала в местността "Моллова гора". Общо за двата дни на провеждане на Рали "Сливен" ще бъдат ангажирани 116 полицейски служители, 16 автомобила и един мотоциклет.

Действията на служителите ще са насочени към осигуряването на добър обществения ред, безопасност на движението за гражданите и участниците в състезанието, недопускане извършването на кражби на лично имущество и имущество, собственост на състезаващите се отбори, както и други криминални престъпления и инциденти, свързани с нарушаване на изискванията за нормалното протичане на ралито.

Според изисквания на FIA маршрутите на скоростните етапи се затварят за 90 минути преди началото на първия състезателен автомобил. Посочените времена са ориентировъчни и са предвидени при възникване на извънредни ситуации - ПТП, оказване на помощ на състезатели и други. Обикновено разрешаването на движението става по-рано от определеното време.

Това трябва да се има предвид от зрителите на ралито, които предварително и своевременно да заемат местата за наблюдение на състезанието. Предлагаме следните обходни маршрути: За пътуващите за Котел: Сливен – "Петолъчката"- Котел, за пътуващите за Елена: Сливен - пътя София-Бургас (І-6)- Гурково - Елена, предаде агенция "Фокус".

Органите на реда ще бъдат безкомпромисни към нарушителите на реда и особено към употребилите алкохол, неспазващи разпорежданията на организаторите и полицейските служители и тези, които пречат за нормалното протичане на състезанието.

Водещи

Най-четени