Рамадан Аталай: Изборите са на хоризонта 28.10 | 14:01

ГЕРБ могат да се измъкнат от този капан, който те самите си създадоха, смята той

От Ани Романова

"Изборите така са налегнали на хоризонта, че много трудно ГЕРБ могат да се измъкнат от този капан, който те самите си създадоха".

Това заяви в предаването "Неделя 150" Рамадан Аталай – член на оперативното ръководство и депутат от Парламентарната група на ДПС. Според него това, което се случва на управляващите, идва от техните редици – неадекватното поведение, действия и изказвания. Скандалите, които вървят – всичко те си го правят, категоричен е той.

"Това правителство в този си формат или без този формат е безидейно, без визия за развитието на България, без определени цели. Затова ние се опитваме да направим една програма за ускорено развитие на България. Нека да поставим поне 5 цели на тази нация и всяка политическа формация, която идва на власт, да ги припознае и да се опитаме да обединим нацията. /…/ Докато това правителство в този формат с националистите продължават да вилнеят в изпълнителната власт, нищо добро не чака България. ДПС ще намери всички демократични методи, с които да накараме управляващите да се съгласят с програма в интерес на обществото", коментира Рамадан Аталай.

Според него обаче изборите няма да покажат реалността в България.

Обединението на Валери Симеонов с работодатели и синдикати говори много лошо, изказа мнение Аталай и добави:

"Съжалявам цялата нация, че не излиза на площадите. /…/ В българската политика няма място такъв политик, който няма нито политически език, нито някакво възпитание".

Според него Законът за местното самоуправление, предложен от патриотите, е в ущърб на демокрацията.

Пазарлъците се водят между ГЕРБ и националистите, каза Аталай и добави: "Целият пазар в цяла България е в интерес на лобистките закони, които предлагат и едните, и другите".

Водещи

Най-четени