Рашидов: Бойко може вкъщи да говори каквото иска, Караянчева и на мен ми се сърдеше 26.10 | 10:00

Относно темата за подарените килими на театъра в Кърдажли, Вежди Рашидов заяви, че всички ръчно такани килими стават все по-ценни с времето

От iNews.bg

Премиерът Бойко Борисов може да говори в дома си каквото поиска и е недопустимо да се разпространяват записи, направени там. Това заяви председателят на парламентарната комисия по културата и медиите Вежди Рашидов.

"Бойко Борисов и Цвета Караянчева се разбраха, има грешка има и прошка. Тя и на мен не ми говореше известно време", каза той пред bTV.

Относно темата за подарените килими на театъра в Кърдажли, Рашидов заяви, че всички ръчно такани килими стават все по-ценни с времето.

"Да ви заведа ли в Истанбул в някой магазин, да видите за какви цени става въпрос. Това не е тема, която трябва да се обсъжда. Какво трябваше да се случи с тези килими - да стоят в някое мазе и да ги ядат молците ли?", заяви още Рашидов.

Той имал за последно среща с премиера преди една седмица, говорили си за проблеми на културата. Сега не му се е обаждал, защото сигурно на премиера не му било до него.

Рашидов заяви, че най-вероятно няма вече да е действащ политик, искал да остане в ателието си, където е прекарал по-голямата част от живота си.

Сред интелектуалците, подписали призива за оставка на правителството, има и такива, които са потърпевши, но има и такива, които са консумирали блага, каза Рашидов и посочи за пример Александър Морфов.

Министърът на културата Боил Банов трябва да се събуди, коментира Рашидов. "Той се еманципира, обърна ми гръб, а аз го избрах за министър, премиерът го назначи", каза Рашидов.

Водещи

Най-четени