Рашидов скочи на Нинова с декларация 05.09 | 10:22

Караянчева наказа лидера на БСП за обида със забележка

От Ани Романова

Радвам се, че групата на БСП са повече от 20 души. Вашата лидерка си чукна надницата и замина пак. Това заяви бившият министър на културата Вежди Рашидов от трибуната на Народното събрание, който прочете декларация. Взимам думата по отношение на нападките към ГЕРБ, заяви той от парламентарната трибуна.

По думите му леви депутати и тяхната лидерка облъчват обществото с клевети. Правят се нелепи изцепки, постоянно, и то по време на ваканция. Не знам как си позволявате и от чия камбанария вие линчувате, каза Рашидов.

Публично заклеймихте управляващите от ГЕРБ с думите шайка крадци. В крайна сметка, кои сте вие да ни осъждате на гражданска смърт, попита бившият министър. Това е недопустима клевета, каза той. Аз лично се чувствам засегнат като министър два мандата. Направена е театрална реформа, докато при вас имаше отлив на публика, днес залите са пълни, посочи Вежди Рашидов. Той изброи какво е направено в областта на културата за 7 години.

Г-жо Нинова, ходите като парламентарна манекенка, да си правите фотосесии с мъките на хората, каза той. Да бяхте засадили поне едно дърво, посъветва я Рашидов. Нинова наема певци и поети по-бездарни от самата нея, завърши той.

Аз само прочетох една декларация. А оттук се каза една тежка обида. Обвини се една цяла парламентарна група като убийци. Недопустимо е, спрете да яхвате болките на хората, каза Рашидов, пише novini.bg.

Вие ли сте единствената, която съжалява за смъртта на тези 17 човека при Своге, обърна се Рашидов към Нинова.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пък наказа със забележка лидера на БСП заради обидата, отправена към ПГ на ГЕРБ. Повод за избухването на левицата стана изказването на депутата Вежди Рашидов, който в декларацията  заяви, че ГЕРБ и самият той са направили много за развитието на страната.

"Вие не сте единственият творец в България", обърна се Нинова към Вежди Рашидов. Тя посочи, че грижата на БСП е за България. "Това, което показахте, е най-голямото доказателство защо не трябва да се стои тук. След хилядите ви обещания – трябваше да се гледа Законът за пътищата", обясни лидерът на левицата.

В този момент Нинова се обърна към ГЕРБ с думите, че партията е виновна за смъртта на 17 души, които загинаха край Своге.

"Тук е мястото да се прави политика за хората и днес трябваше да решим проблема със Закона за движене по пътищата. Този парламент и това мнозинство очевидно са изчерпали потенциала си", заяви председателят на БСП.

Нинова коментира и темата с чумата по дребните животни.

"Убихте животните на хората без причина и това е престъпление, ще ви търсим отговорност с всички възможни средства. Вие извършихте престъпление спрямо българките собственици и нападките няма да измият тази вина от вашето лице", посочи лидерът на социалистите, като допълни, че отговорността ще се търси и в Европа.

Снимка: Стоп кадър, novini.bg

 

Водещи

Най-четени