Рашков: Борсов плашеше Радев с Гешев 20.07 | 11:06

Започнал съм работа по доклада срещу главния прокурор Иван Гешев не от вчера. Работя по него от миналата година, той е готов от броени месеци, а фактите са в изобилие

От iNews.bg

Започнал съм работа по доклада срещу главния прокурор Иван Гешев не от вчера. Работя по него от миналата година, той е готов от броени месеци, а фактите са в изобилие. Известна е и активността на други организации и колеги, както и на адвокатски колективи и съсловни организации. Наблюдавайки поведението на главния прокурор те с тревога установяваха, че той излиза от рамките на своите правомощия и допуска много сериозни грешки. Всъщност мен ме впечатли най-напред поведението на Гешев във връзка с огласяването на данни, събрани чрез СРС-та, в които се твърдеше, че участва и президентът на България. Това е недопустимо за една демократична страна.

Това коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков в ефира на "Балотаж" по актуалния въпрос за сигнала срещу главния прокурор Иван Гешев.

"На второ място ме впечатли това, че той предприема тези действия с публикуването на тези материали като продължение на политиката на бившия премиер Бойко Борисов, в противоборството, в което беше той с президента на България Румен Радев. Дори помня една реплика на Борисов от онзи период, че не е добре прокуратурата да се занимава с някой. Т.е. това беше предупреждение на Борисов, че президентът най-вероятно ще бъде засегнат от действия на Гешев, което не закъсня като реакция. Това, което се наблюдаваше в поведението на Гешев е, че той непрекъснато се стараеше да е в угода на политическата власт. Той направи редица изказвания, коото не може да прави един главен прокурор. Задавах си въпроса дали той е политически ангажиран и дали не си позволява да прекрачи една граница, която не може да прекрачи", допълни той.

Бойко Рашков допълни, че е готвил този доклад срещу Иван Гешев като преподавател в университет по правни науки, а не като член на служебно правителство.

Водещи

Най-четени