Регистрационните табели „СА“ са вече история, минаваме на новите „СВ“ 11.11 | 11:31

Всеки ден в столичния КАТ се поставят между 250 и 300 табели

От Цанка Донкова

Регистрационните табели "СА" са вече история. Причината е, че те са почти изчерпани и вече се произвежда нова серия номера. Така съвсем скоро по улиците на София ще се движат автомобили с регистрация "СВ”, съобщава Нова телевизия.

В КАТ-София вече са останали последните табели, които започват със "СА” – те са произведени през 2005 година. Първите табели от серията "СВ” вече се произвеждат в един от цеховете, в които на ден се изработват между 4 и 5000 номера.

През последните години автомобилите по пътищата на София се увеличиха с пъти и регистрационните табели, които сме свикнали да виждаме, свършиха. Всеки ден в столичния КАТ се поставят между 250 и 300 табели.

Новата серия табели е и нов шанс за почитателите на специални номера с еднакви цифри. Ако обаче нямате претенции за специален номер, в КАТ използват различни системи за кодиране на табелите. Така при инцидент полицаите по-лесно попълват липсващите цифри от показанията на свидетелите.

Според експертите при този темп на регистрация на автомобили новите табели ще стигнат поне за следващите 7 години. За сравнение табелите, които започнаха със "СА”, се изчерпаха за 9 години, а тези, които започваха само със "С” – за 13.

Водещи

Най-четени