Рединг ни похвали – били сме по-работни и лоялни от британците 12.02 | 10:42

Еврокомисарят се държала арогантно, оплакаха са националистите на Острова

От Христина Рафаилова

Българите и румънците "убиват" бъдещето на британската нация. Заради имигрантите на Острова милиони млади поданици на кралицата стоят без работа. С подобни тези посрещнаха еврокомисарят по правосъдие Вивиан Рединг в Обединеното кралство.

Зам.-шефът на ЕК пристигна в Англия в опит да защити чужденците, които срещат все по-голяма агресия във Великобритания. Опитите на Рединг да убеди коренното население, че имигрантите няма да унищожат държавата, се блъскаха обаче в здрава бетонна стена. 

По време на визитата си еврокомисарят се срещна с представители на крайнодясната Британска партия на независимостта, която е най-върлият противник на източноевропейците. Пред тях зам.-шефът на ЕК се опита да бори предразсъдъците с факти. Тя обясни, че имигрантите са много по-лоялни към работодателите, отколкото поданиците на кралицата. Според статистиката имигрантите са и доста по-трудолюбиви. 77% от пришълците имат работата, докато заетите на пазара на труда британци са 72%, аргументира се Рединг.

В отговор на данните дойде поредното обвинение, че англичаните са безработни, тъй като имигрантите им крадат работата. 

Марго Паркър от партията на Найджъл Фараж се оплака и че се създава погрешен образ на младите поданици на кралицата на мързеливи. "Те излизат от училищата и колежите и не могат да си намерят работа заради имигрантската вълна", жалва се политикът, цитиран от Daily Star.   

След разговора Рединг беше "оплюта" от националистите, като според тях тя се държала арогантно. От политическата сила коментираха, че европейските лидери бягали уплашени от здравия разум на британците.

Водещи

Най-четени