Ректорът на Софийския университет иска да управлява пак 18.10 | 16:01

Иван Илчев ще се кандидатира за втори ректорски мандат

От Кремена Бедерева

Сегашният ректор на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Иван Илчев ще се кандидатира за втори ректорски мандат. За поста са подадени още три кандидатури. Това съобщиха за БТА от висшето училище.

До вчера беше срокът за подаване на документи пред Общото събрание на СУ от кандидатите за ректор. Освен проф. Иван Илчев, своите документи са подали - проф. Валери Стефанов от Факултета по славянски филологии, деканът на Факултета по начална и предучилищна педагогика проф. Божидар Ангелов и бившият декан на Геолого-географския факултет проф. Петър Славейков.

Четиримата кандидати ще представят програмите си с виждания за развитието на Софийския университет от 28 октомври до 8 ноември - в различни дни.

Изборът за ректор на СУ ще бъде на 17 ноември. Тогава Общото събрание на висшето училище ще избере кандидата, който ще заеме най-високия академичен пост в Софийския университет за следващите четири години.

Проф. Иван Илчев беше избран за ректор на СУ на 14 ноември 2007 г. - след балотаж, в който участва и тогавашният декан на Химическия факултет проф. Иван Петков.

Проф. Петър Славейков, който сега се кандидатира за ректор на Софийския университет и през 2007 г. беше кандидат за този пост.

Най-четени