Ремонтират прохода "Петрохан" през септември 06.08 | 17:36

През септември ще започне ремонтът на монтанската част от прохода "Петрохан"

От Кремена Бедерева

През септември ще започне ремонтът на монтанската част от прохода "Петрохан". Това каза Ивайло Григоров, директор на Областно пътно управление-Монтана, съобщава Агенция "Фокус".

Осигуреното финансиране към момента за извършване на реконструкцията на пътя са 3 млн. лева. Ремонтът на пътя се финансира по европейската програма "Транзитни пътища – 5".

В същия лот 18 е включен и пътят Борован – Кнежа, дълъг 20 км. Още през 2009 г. е избран изпълнителят, а в момента текат процедурите по избор на Строителен надзор на обекта. Договорът за изпълнение е за 24 месеца.

"Тези 3 млн. лева са крайно недостатъчно за един сериозен и качествен ремонт на този път, но на този етап поне ще успеем да го приведем в добро състояние за зимния сезон", обясни Григоров. Участъкът предвиден за ремонт е 22 км.

"Предвидено е да се извърши пълна рехабилитация на пътя през планината, така че да достигне пълните технически параметри. Предвидено е изграждането на подпорни стени, канавки, отводняване, водостоци”, допълни директорът на пътното управление.

Водещи

Най-четени