Ремонтират селски пътища с над 501 млн. лв. 28.08 | 12:55

С парите ще бъдат оправени различни участъци, с обща дължина над 900 км

От Кремена Бедерева

Над 501 милиона лева са договорени по оперативната програма "Регионално развитие" за ремонти на второкласни и третокласни пътища в страната, съобщи във Варна Генчо Георгиев, главен експерт в Агенция "Пътна инфраструктура".

По думите му с парите ще бъдат оправени различни участъци, с обща дължина над 900 километра. Георгиев уточни, че вече е приключила рехабилитацията на 639 километра пътища.

В момента е ремонтът на други 268 километра.

Според експерта до края на годината могат да бъдат сключени още около 15 договора за обновяване на второ- и третокласни пътища по тази оперативна програма.

Във Варна Георгиев отчете изпълнението на ремонта на два обекта, съобщава БТА. С над 6,4 милиона лева е обновен участъкът "Нови Пазар-Балчик", който осигурява връзка между областите Варна и Шумен и по-добър достъп до пристанището в Балчик.

Вече е приключила работата и по участъка "Владимирово-Суворово", който свързва редица села в областите Варна и Добрич. Стойността на този проект е близо 4,3 милиона лева, уточни Георгиев. Във Варненския регион е започнало изпълнението на още два обекта, които трябва да завършат през 2014 година.

С близо 5,4 милиона лева ще бъде ремонтиран пътят от крайморския град до Езерово и Повеляново. Другият обект е участъкът "Варна–Белослав–Житница". За него са осигурени 10 милиона лева. В областта от ремонт се нуждаят още 65 километра от второкласната и третокласната пътна мрежа.

Водещи

Най-четени